Brainspot Blog

Як приборкати стрес?

Стрес робить вас злими і буркотливими? Вам не обов’язково витрачати багато часу чи думати про засоби для зняття стресу.

Якщо стрес виходить з-під контролю і вам потрібне швидке розслаблення, спробуйте одну з цих порад

🔹Будьте активними

Практично будь-яка форма фізичної активності може діяти як засіб для зняття стресу. Навіть якщо ви не спортсмен або перебуваєте у поганій фізичній формі, фізичні вправи все одно можуть стати хорошим засобом для зняття стресу.

🔹Медитуйте

Під час медитації ви зосереджуєте свою увагу і заспокоюєте потік сплутаних думок, які можуть переповнювати ваш розум і викликати стрес. Ви можете практикувати керовану медитацію, усвідомленість, візуалізацію та інші форми медитації будь-де і будь-коли.

Наприклад, ви можете медитувати на прогулянці, їдучи в автобусі на роботу або чекаючи на прийом до лікаря. Спробуйте додатки, які покажуть вам, як виконувати ці вправи.

🔹Більше смійтеся

Гарне почуття гумору не може вилікувати всі хвороби. Але воно може допомогти вам почуватися краще, навіть якщо вам доводиться змушувати себе сміятися крізь сварливість. Сміх розпалює, а потім охолоджує вашу реакцію на стрес. Подивіться комедію або поспілкуйтеся з веселими друзями.

🔹Ведіть щоденник

Запис своїх думок і почуттів може стати хорошим вивільненням для стримуваних почуттів. Не думайте про те, що писати - нехай це станеться. Пишіть все, що спадає на думку. Ніхто не повинен це читати. Тому не прагніть до ідеальної граматики чи орфографії.

Дозвольте своїм думкам текти на папері або на екрані комп’ютера. Закінчивши, ви можете викинути написане або зберегти його, щоб подумати про це все пізніше.