Brainspot Blog

Як зрозуміти, що цей психіатр мені підходить?

Як знайти психіатра, який вам підходить?

Ми, як ніхто інший, знаємо, що в пошуках психіатра буває легко загубитися, тому ловіть 4 речі, на які варто звернути увагу:

  • Ви відчуваєте, що вас почули. Ви знаєте себе найкраще, тому, визавжди повинні відчувати, що ваш психіатр вас слухає. Чи вирішує він ваші проблеми? Чи заохочують вас ділитися своїми проблемами?

  • Лікар підтверджує ваші занепокоєння: нікому не подобається відчувати, що його турботи неважливі. Особливо це стосується психічного здоров’я. Психіатр, який підтверджує ваші почуття і занепокоєння, допоможе вам залишатися відкритими і чесними під час сеансів.

  • Лікар згадує деталі попередніх сеансів: необхідність повторювати інформацію, яку ви надали на попередніх сеансах, може викликати розчарування і забирати багато часу. Лікарю важливо занотовувати певні моменти, але важливо починати наступний сеанс з того місця, де ви закінчили попередній. Ваш час теж важливий.

  • Психіатру потрібен час, щоб відповісти на ваші запитання. Може бути важко вкластися в 30 або 60-хвилинний сеанс, але ви ніколи не повинні відчувати, що вас поспішають вигнати з кабінету психіатра. Психіатр повинен знайти час, щоб ретельно відповісти на ваші запитання.