Brainspot Blog

Чому нам сняться сни?

Вам коли-небудь снилося, що ви вмієте літати, або що ви втратили всі зуби, або що ви запізнилися на важливий іспит? Наші сни можуть бути заспокійливими, страшними чи таємничими і часто викликають питання про їхнє значення.

🔹Чому ми бачимо сни?

Неврологи не впевнені, чому люди та інші тварини бачать сни. Найпопулярніші теорії полягають у тому, що сновидіння є засобом усунення непотрібної інформації та спогадів під час обробки важливих даних. Багато людей відчувають себе більш свіжими після сновидінь.

🔹Чому нам важко запам'ятати свої сни?

На відміну від нашого життя уві сні, сновидіння не є "справжнім" досвідом, а радше є фазою обробки інформації. Тому мозок, ймовірно, не відзначає їх як такі, що варто запам'ятати.

🔹Чи мають сновидіння глибинне значення?

Значення сновидінь визначає сам сновидець. Існують певні теми сновидінь, які є загальними (наприклад, спроба втекти від переслідувача, здача тесту без підготовки), але це, ймовірно, тому, що занепокоєння з приводу таких видів діяльності також є загальним явищем.

А взагалі, спати й бачити сни - неабияке задоволення! Якщо Ви чи Ваші близькі страждають від безсоння - варто зайти в гості в BRAINSPOT.

Окрім консультацій лікарів, ми забезпечуємо наших клієнтів діагностичними процедурами та сучасним лікуванням методами нейромодуляції, яка не дадуть Вашому безсонню жодного шансу!

За додатковою інформацією телефонуйте за номером +38 098 238 77 78

📍м. Львів, вул. Замарстинівська 127